Tuesday, September 12, 2017

Twitteristä

Olen tässä viimeisemn vuorokauden kuluessa ekaa kertaa kokeillut Twitteriä. Kirjoitan ensivaikutelmistani jotakin, jotteivöt ne ehdi kadota.
Twitterin ilmapiiri tuntuu olevan, ettämonilukee twiittejä muttei käy niiden linkeissä edes kiinnostavissa, ja niin jutut näyttävät menevän ohitse ymmärtämättä sen sijaan, että olisivat sukellus johonkin.
Lieneekö Twitterin ilmeessä vaimissä mutta liian helpostikirjottaa sinne itse jotakin ja liian nooeaan, kuin nuorta miestä tai afrikkalaista matkien. Kommunikaatio kärsii siitäpaljon.
Twiittien pituuden pitäisi olla asia kunnolla mutta kompaktisti, yksi tai kaksi linkkiä (tai kenties kolme) ja lisäksi hakusanat, luokituksetvaimitäne ovatkaan. Niinpä viestien pituudent ulisi olla hakusanojen viemän tilan verran pidempi kuinmihinnyt ont ilaa. Voisi esim. viestiruudun alla olla hakusanaruutu kuten blogeissakin. Myös linkit voisivat vaatia lisäät ilaa, kenties oman ruutunsa.
Twitterin tyyli tuntuu olevan, että jutut tulevat liian äkkiä pam päälle ja sitten taas jäävät. Se johtuu siitä, ettei niitä ole ruudulla yhtä aikaa edes muutama. Auttaa aika paljon, kun pienenpää tekstinkokoa. Samoin olisi hyvä, etteivät kuvat olisi tekstin seassa vaan sen vieressä, esim. molemmin uolin, jolloin yksi kuva visi olla kahden twiitinkorkuinen. Sen sijaan, jos linkitettyjä sivujaesitelläänkuvin, niin neolisivat ihan kivoja tekstin alla, jotenkin sosiaalisemia kuin twiitin vieressä.
Osaamattomana sain kamalan määrän twiittejä näkyviin,monet ulkomailta ties mistä. Olisi hyvä, että twiittien lähteelleolisi jokin helo valikoimistapa,jolla karsia suurta määrrää ienemmäksi tekemättä kamalan isoja äätöksiä vastaisesta lukemisestaan mutta joutumatta kamalaan työhön twiittien karsimisessakaan.
Kun tein haun, tulleet twiitit eivät olleet aikajärjestyksessä mutta olivat viime ajoilta vain. Mikä tuo juttu on, ettävoi käydä läi aiheiirin (esim. ajallisesti), kun se on liianlaaja. Toimivatko suodayttimet hyvin? Niitä en ehtinyt kokeilla. Hakusanoissa itäisi kai olla yleinen aiheluokka ja toisaalta juuri tuon twiitin aihe, jos siinä on jokin linkki, mikä olisi kiva jälkikäteen löytää.Samoi olisi hyvä voida hakea usealla tekijällä yhtä aikaa. Siitä en tiedä, miten se onnistuu nykyisin.

Ihan ekan kerran Twitteriä kokeiltuani minulla oli mielessäni ista sen mahdollisista käyttötavoista, lähinnä eri ihmisillä erilaisista, mutta sitten sen unohdin jo.
Ainakin voi twiitissään suositella kiinnostavia sivuja, esittää ajatuksen, tiedottaa, osallistus sosiaalisesti, esittää sosiaalisen kommentin, pitää sosiaalisesti yhteyttä, mutten noita kaikkia musita.
Yksi Twitterin kyttötapa on seurata ammatin tai aihepiirin keskustelua ym tiedotusta .

14.9.2017   Jäi jotenkin huono olo tuosta Twitterin käytöstä, särkyjä nyt jokolmantenma iltana, kun en oel sitä käyttänyt. Voiko olla, että Twitterin laatu on jotenkin huono, uonompi kuin mitä sitäkäyttäessään luulisi, ja niin jäähuono olo,suorastaan särkyjä? Se on ikävää, kun jos ei huonoalaatua huomaa, kun twiitit ovat liian lyhyitä jalinkkejä ei aina lue, niin oma laatutaso heikkenee ja siis Twitterin käytön yleisyyden myötä ison porukan laatu heikkenee. Eli noihin vieteihin pitäisi mahtua edes yksi lause! Jos taas ajattelun taitoja ym Twitterin käytössä tarvittavia taitoja haluaa muutoinkin kehittää, niin siihen auttaisivat harrastukset yms,jotak yleensä parantavat ymmärrystä ja taitoja, esim. aikakausilehtien lukeminen.

16.9.2017   En tuista Twitterin sosiaalisuudesta niin tiedä,kun jokin sosiaalinen tyyli siellä näkyy olevan ärtsy kuin ei jaksaisi ja olisi ärsyyntynyt, niuho tms,mutta tavallisen asiakeskustelun sosiaalisuuden kanssa se tuntuisi menevän, kuin samaa harrastavien ympyröissä keskustellen.
Oma osoitteeni on @khtervola, KaisaHanneleTervola.

Mun koirat tuumii, että nekin haluais twiitata. Niidenmielestä hyönteinen sanoo "hei twiit hei"  ja siinä olisi niiden mielestäparas esikuva twiitille, koko twiitterin olemassaolon tarkoitus, että ihmiset oppisivat ottamaan tuossa mallia eläimiltä. Huomautin siihen,että twiitin pitäisi sitten olla pidempi, kun eihän siinä ole äänensävyjäniin kuin hyönteisen viestissä on tunnelma ja sosiaalinen kommunikaatio. Mutta koirien mielestä hyönteisen viestissäkin on muutama tärppi, juttu johon tarttua, jos on kiinnostunut tutustumaan sellaiseen hyönteishenkilöön, ihan niin kuin twiitissä.

17.7.2017   Twitterissä käytetään aivan liian huonoa kieltä siksi, että viestien tilaan eimahdu hyvällä kielelläkirjoitettuja tavallisia kunnon ajatuksia. Tilan pitäisi olla kai ainakin 1,5 riviä pidempi.
Twitter on myös yhtä aikaa työ- ja vapaa-ajansaittija sotkee nuo jotenkin huonolla, liian epäselvällä tavalla. Työstä eivät tulee esiin ne kunnolliset asiapuolet ja työsaavutukset, jotka työssä ideana ovat, sekä hyvä työntekotapa, vaan sosiaalinen väsähtäneisyys, repivyys, aikataulujen hankaluus yms mitkä vapaa-ajan saitilla tulevat sotketuksi ilkeilyyn tms piirteisiin mistä sosiaalisesti kopioidaan, tavallaan tullaan ottaneiksimallia. Siksi työ- ja vapaa-ajansisällön esitystavan pitäisi olla jotenkin erilainen, esim. työtekstit kunnollisia selkeitä asiatekstejä ja linkeillä näkyvissä tekstin alla ruudussa tms niin kuin jotkin linkit näyttävät olevan, muttent iedä, mitkä.

18.7.2017   Olin tosiaan viime viikollakolmena iltana ja yönä kipeänä säryistä,jotka jotenkin tulkivat siitä, että maanantaina liityin Twitteriin, tosi yllättävää, mutta voiko olla, että Twitterin viestitystapa on jotenkin huonolaatuisempi kuin miltä näyttää, että se esim. sosiaalistaa liian vahvasti käyttökulttuuriin,jokaei ole muotoutunut viisaaksi? Tavallinen apu moiseen on turvata niihin elämänalueisiin, joilla sellaiset seikat osataan, kuten hyvälaatuinen kirjallisuus, myös kaunokirjallisuus, sekä lehdet. Ja taiteet,uskonto, elämänviisaus yms. Pitäisi tuollaisista jo olemassaolevista hyvälaatuisista palasista rakentaa uuteen toimivuus eikä olettaa sen jotenmin itsestään syntyvänmihin vain yritelmään. Siksi tuota vietitilaa pitäisi olla lauseenplus hakusanojen ja linkin verran eikä 1,5 riviä liian vähän. Käyttäjämäärän runsaus ei auta, jos nämä on sosiaalistettu yhteen kaavaan, vaan pitäisi sallia omia lähestymistapoja, liian karsimisen kustannuksella.
Tässä näitä taito-ohjelinkkejäni: http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/11/saonlinnassa-kivasti-pidettyja-kauppoja.html , http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/07/tunteidenmukaisuus-tuo-lahjakkuutta-ja.html ja http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html

19.9.2017   Tuon Twitterin laadfun heikentää paitsi se, että tilanpuutteen vuoksi joutuu tinkimäänlaadusta ja tyylistä, etenkin se, ettätwiitit tehdään hoputettuna, heti paikalla, nuoren miehen tapaan, ei niin fiksun ja kokeneen, monipuolisesti viisaa, elämänviisaan ja tervehenkisen ohjauksessa.  Twiitti on omanlaisensa viestiväline, omanlaisensa hetki siksi, että sillä voi ainakin osan aikaa tavoittaa niin valtavan määrän lukijoita. Siksi viestimiselle pitäisi omistaa aikaavähän samaan tapaan kuin jos istuutuu soittamaan pianoa tms, niin on tuokio ihan vain musiikille, muu ei ole hyväksi musiikille ja musiikin hyödyille. Samoin twiitti on omanlaisensa, ja niin iso juttu elämässä, että pitäisi antaa sille täysi huomioo ja täysipanostus, ihan niin kuin tutun kanssa puhelimessakin juttulee juurit uon tutun kanssa eikä puhelimen myyjän tyylin tms mukaan tai sekuntikelloa vilkuillen. Pitäisi miettiä, mikä on hyvä viesti, milalinen viesti arvokas,sellainen, jonka haluan välittää laajemmalle kuulijakunnalle. Sittenpitäisimiettiäasialle hyvä opetustapa: kuinka kerron tämän, kun toiset eivät ole harrastaneet samaa tai ainakaan samasta vinkkelistä, mitä ovat ne perusjutut joita tarvitsee kertoa ja miten nehyvin oppii, mistä päin lähestyä asiaa,mitä huomionarvoista siinä on, mikä hyvä ajattelutapa yms elämänlokero, johon se kuuluu, keille viestin, mitä se olisilyhyessäpuhelintiedotusmaisessamuodossa, että muistakaa tästä nyt sittena inakin se että. Aikaa tuohon tarttisi varata ainakin minuutista muutamaan minuuttiin, joson  tärkeää kertoa asia heti, ja muutoin tarpeellisen verran kuinolisi oman harrastuksen tekemisiä, esim.pari päivää silloin tällöinpohtien ja sorvaillen.
Tilaa viesteille tarvittaisiin niin, ettei tyyli ja laatu karsiudu pois ja jäljelle jää raato, raunio.

26.9.2017   Vilkaisin taas Twitteriä. Nyt kun minä olen ollut Twitter-käyttäjä hiukan yli kaksi viikkoa, niin twiittien joukkoon oli ilmestynyt kummallisia englanninkielisiä viestejä ei-ollenkaan pääuutisten tasoisilta henkilöiltä, jotak olivat kummalla tavalla sosiaalisia, kuin pilatakseen lastensa kiinnostuksenkohgteet Twitterissä. Luulevatko he, että aikuinen ikä riittää? Mutta twiitatakseen tarviutsisis kai olla ko aiheen innokas kannattaja, sem harrastaja sydämestään, sillä muutoin tulee liian huonolaatuisa twiittejä. Omien lastensa aihepiirejä ei saisi vallata eikä kirjoittaa puppua siksi, ettähaluaa itsekin osallistua, vaan pitäisi valita aihe, josta itse on sydämestään harrastunut ja josta osaa paljon - ei esim. uutisia, jollei kimmokkeena ole kiinnostus uutisten aiheeseen eikä twiittaamisen halu. Vai laittaako Twitter näitä ihan väärille ryhmille luettaviksi?

2.1.2018   En ole aikoihin lukenut Twitteriä, koska sain siitä särkyjä ja se tuntui epäviisaalta, viestit liian lyhyiltä ja epäviisaalla tavalla työmäisiltä. Säryistä eroon päästäkseni lopetin Twitterin käytön ja vähää myöhemmin toipilaana aloin kutoa. Kutominen tyhmentää, ja niin se ei sovi yhteen korjaamista vaativien asioiden kuten Twitterin kanssa, mutta moni ei-niin-fiksu nainen kai kutoo Twitteriä käyttäessään,luulen. Olen viimeisen vuoden aikana laatinut ison kasan kutomisohjeita ja kääntänyt niitä englanniksikin: http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/12/neulomisesta.html , mutten tuosta osannut kuin vähän osin ratkaista tuota kutomisen tyhmentävyyden ongelmaa.

No comments:

Post a Comment